Сьомгова пъстърва с топла бобена салата

Лесно и вкусно основно

1 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти

1 сьомгова пъстърва (1,4 кг)
1/2 лимон
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
50 мл зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
3 консерви бял маслен боб (по 400 г)
100 г маслини „Каламон“ (без костилки)
100 г бейби спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка леворда
1 връзка копър
1 лимон
50 мл студено пресован зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Кората на лимона се настъргва в купа, а сокът се изстисква. Прибавят се чесънът, стрит на паста, накъсаната мащерка, зехтинът, сол и черен пипер. 

Рибата се почиства от люспите и се филетира, а кожата се запазва. Овкусява се със сол и черен пипер. Намазва се със зехтин и се поставя върху сгорещена плоча с кожата надолу. Готви се 6–7 минути. Периодично се маже с овкусения зехтин. След това се запича в силна фурна на грил програма за 1–2 минути. 

Левордата, спанакът, лукът и копърът се наситняват. Маслините се режат на шайби. Бобът се отцежда и се запържва в зехтина. 

Прибавят се настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, левордата, спанакът, лукът, копърът и маслините. Разбърква се и се дърпа от котлона. Рибата се сервира с гарнитурата.

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти