Сьомга на скара с шалот и лимонова глазура

Здравословно и вкусно

1 от общо 1 гласа
85 мин.
Необходими продукти

сьомга - 450 гр

аншоа - 120 гр

шалот - 2 глави

зехтин - 3 с.л.

чесън - 3 скилидки

сос Уорчестър - 1/2 ч.л.

лимони - 1/2 бр.

магданоз - 5-6 стръка

винен оцет - 1 супена лъжица

рапично олио - 20 мл

Тази рецепта на Mate Kitchen е чудесна за обяд или вечеря. Рибата е източник на ценните Омега-3 мастни киселини, а лукът шалот добавя дълбочина към вкуса на рибата.

Начин на приготвяне:

1. Измийте рибата под течаща вода и я подсушете с кухненска хартия. Сложете я в камерата на хладилника да се стегне, но не и да замръзва.

2. Отцедете филетата аншоа и ги намачкайте в купа с лука шалот, зехтина, чесъна, накълцания магданоз, оцета и соса „Уорчестър“. Добавете лимоновия сок, разбъркайте добре, покрийте и оставете да постои поне 1 час.

3. Загрейте скарата на висока температура.

4. Извадете рибата от камерата и я напръскайте с рапично олио от всички страни.

5. Сложете я на скарата с кожата надолу. Печете 3-5 минути и внимателно обърнете с помощта на намазнена шпатула. Печете 3-5 минути и от другата страна.

6. Изключете скарата. Покрийте рибата със сос и оставете да попие под капак.

7. Сервирайте с още сос по желание.

Ястието е подходящо е за хора с висок лош холестерол (ЛДЛ), диабетици, деца, и за всички останали групи. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа аншоа, сьомга и сос Уорчестър, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти