Шунка със сирене на фурна

Перфектната рецепта за бърз обяд или вечеря

5 от общо 2 гласа
35 мин.
Необходими продукти

шунка - 250 гр 

сирене - 250 гр

яйца - 6 бр.

масло - 60 гр 

галета - 1/2 ч.ч. 

червен пипер - 1/2 ч.л. 

черен пипер на вкус

Парче шунка със сирене на фурна, докато са още топли, и голяма сезонна салата. Така изглежда перфектната рецепта от Mate Kitchen за бърз обяд или вечеря. Спасение в делничните дни или за неочаквани гости. Непретенциозно, лесно за приготвяне, със семпли продукти, но вкусно и питателно. Става и за разчистване на хладилника в края на седмицата. Нали знаете – когато вадим всичко налично и изостанало и влагаме цялото си въображение да го оползотворим по най-добрия начин.

Макар това ястие да изглежда като пълна импровизация, истината е, че то ни заинтригува, докато разлиствахме книга с рецепти от старата градска кухня, от началото на миналия век. Не очаквахме да намерим там точно шунка със сирене на фурна. Но пък и много от вкуснотиите, които видяхме на пожълтелите страници, също бяха изненадващи. Признаваме си, че като достойни представители на съвременното човечество, и ние сме били склонни да смятаме, че светът започва едва ли не от нас. Огромна грешка, но нейсе! Поправихме я, като веднага споделихме с вас рецептата.

Както ще забележите, шунка със сирене на фурна се приготвя с малко, но точно подбрани продукти. Масло, а не олио. Галета, щедро поръсена отгоре, за да се получи хрупкава коричка. В оригиналния текст беше отбелязано, че яйцата трябва да са големи и от домашни кокошки. Никакъв компромис с качеството!

Приятно бързо готвене и да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата добре. Към тях прибавете намачканото на много дребни парченца сирене, червения и черния пипер. Нарежете шунката на дребни парченца.

2. Разтопете маслото и с половината намажете дъното и стените на малка тавичка.

3. Сипете половината от сместа от сирене и яйца. Отгоре разпределете половината от шунката. Покрийте с останалото сирене и яйца и накрая завършете с шунка. Покрийте с плътен слой галета и върху нея налейте останалото масло.

4. Печете ястието на силна фурна докато галетата се зачерви равномерно и яйцата стегнат. Поднесете го горещо, нарязано на парчета.

Внимание: Съдържа яйца, сирене и масло, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти