За шницелите
пиле - 1 бр
кашкавал - 200 гр
яйца - 2 бр
горчица - 1 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер на вкус
сол на вкус
За панировката
яйца - 3 бр
олио - 100 мл
галета - 100 гр
Шницели от пилешко месо и кашкавал не звучи никак зле. Харесваме тази рецепта, защото с нея оползотворяваме пилешкото месо докрай. Не се чудим какво да правим с тази или онази част от птицата. Всичко влиза в състава на вкусните шницели. Освен това е лесна за изпълнение, всеки може да се справи.
Хубавото на тази рецепта на Mate Kitchen е, че можете да ползвате и пилешко, което ви е останало от предишно готвене. Обикновено това е бялото месо. С него ще си спретнете чудесна и бърза вечеря за двама. Друго практично решение е да сварите пилето едната вечер, а да направите шницелите на следващата. За работещите хора с ограничено време вечер през седмицата това е добър вариант.
Шницелите не се нуждаят от прекалено дълго готвене, тъй като месото вече е сварено. Само колкото панировката да придобие приятен загар. В противен случай рискувате да станат сухи. Ако предпочитате, можете и да ги изпържите. Не им трябва много, трябва да станат приятно златисти от всяка страна. Гарнитурата е по ваш избор. Ние избрахме да запечем чери доматчета на клонка и тиквички. Вие можете да ги замените със свежа салата. Добрата стара класика – пържени картофи – също е подходяща, допълват от Mate Kitchen. Напитката? Бяло вино, бира… каквото предпочитате.
Както ще видите във видеото, за приготвянето на тези шницели от пилешко и кашкавал си имахме малка помощничка. Освен че ни забавляваше много по време на снимките и опита дали са вкусни месото и кашкавалът, тя всъщност наистина помогна в готвенето. Беше безценна при чупенето на яйцата, в подправянето на шницелите и подаването на съдовете. Помогна ни и при декорацията.
Начин на приготвяне:
За шницелите
1. Сварете пилето в подсолена вода за около 40 минути.
2. Обезкостете го, когато изстине, и го нарежете на ситно. Ако имате кухненски робот, можете да го смелите с него.
3. Смесете месото с настъргания на едро кашкавал, две яйца, горчицата, червения и черния пипер и солта.
4. Омесете всичко много добре с ръка.
За панировката
1. Оформете шницели, оваляйте ги в разбитите яйца, а след това в галета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Запечете ги на 200 градуса колкото да придобият приятен загар.
2. Сервирайте с гарнитура по желание.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.