Шницели от пилешко месо и кашкавал

Сочни и приятно златисти

5 от общо 1 гласа
70 мин.
Необходими продукти

За шницелите

пиле - 1 бр  

кашкавал - 200 гр 

яйца - 2 бр 

горчица - 1 с.л. 

червен пипер - 1 ч.л. 

черен пипер на вкус

сол на вкус

За панировката

яйца - 3 бр 

олио - 100 мл 

галета - 100 гр 

Шницели от пилешко месо и кашкавал не звучи никак зле. Харесваме тази рецепта, защото с нея оползотворяваме пилешкото месо докрай. Не се чудим какво да правим с тази или онази част от птицата. Всичко влиза в състава на вкусните шницели. Освен това е лесна за изпълнение, всеки може да се справи.

Хубавото на тази рецепта на Mate Kitchen е, че можете да ползвате и пилешко, което ви е останало от предишно готвене. Обикновено това е бялото месо. С него ще си спретнете чудесна и бърза вечеря за двама. Друго практично решение е да сварите пилето едната вечер, а да направите шницелите на следващата. За работещите хора с ограничено време вечер през седмицата това е добър вариант.

Шницелите не се нуждаят от прекалено дълго готвене, тъй като месото вече е сварено. Само колкото панировката да придобие приятен загар. В противен случай рискувате да станат сухи. Ако предпочитате, можете и да ги изпържите. Не им трябва много, трябва да станат приятно златисти от всяка страна. Гарнитурата е по ваш избор. Ние избрахме да запечем чери доматчета на клонка и тиквички. Вие можете да ги замените със свежа салата. Добрата стара класика – пържени картофи – също е подходяща, допълват от Mate Kitchen. Напитката? Бяло вино, бира… каквото предпочитате.

Както ще видите във видеото, за приготвянето на тези шницели от пилешко и кашкавал си имахме малка помощничка. Освен че ни забавляваше много по време на снимките и опита дали са вкусни месото и кашкавалът, тя всъщност наистина помогна в готвенето. Беше безценна при чупенето на яйцата, в подправянето на шницелите и подаването на съдовете. Помогна ни и при декорацията.

Начин на приготвяне:

За шницелите

1. Сварете пилето в подсолена вода за около 40 минути.

2. Обезкостете го, когато изстине, и го нарежете на ситно. Ако имате кухненски робот, можете да го смелите с него.

3. Смесете месото с настъргания на едро кашкавал, две яйца, горчицата, червения и черния пипер и солта.

4. Омесете всичко много добре с ръка.

За панировката

1. Оформете шницели, оваляйте ги в разбитите яйца, а след това в галета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Запечете ги на 200 градуса колкото да придобият приятен загар.

2. Сервирайте с гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти