500 г осолена и охладена кайма смес (телешко и свинско месо)
1 средна глава кромид лук, ситно настъргана
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1 филийка бял хляб, потопена в прясно мляко и изцедена добре
сух риган на вкус
1 яйце
3-4 щипки сладък червен пипер
За панировката:
2 яйца
галета
Представяме ви една чудесна рецепта:
Смесете всички съставки за шницелите и омесете гладка смес. Нарежете си 5 броя парчета от найлоново домакинско фолио. Разделете сместа на 5 равни части и върху всяко парче найлон с мокри ръце оформете хубави и правилни като форма шницели.
Не ги правете много дебели, максимално 1 см. Подредете ги един върху друг (както са си с найлоните) и ги сложете в камерата за около 1 час. Ако имате много място в нея, не ги слагайте един върху друг, разбира се.
След като шницелите стегнат в камерата (не е нужно да са дълбоко замразени), загрейте мазнина в тигана и намалете котлона. При максимална степен 10, работете на 5 или 6.
Потопете всеки шницел в разбитите яйца, после в галета и ги изпържете до златисто от двете страни. Умишлено панировката е по-тънка, за да стане по-деликатна и хрупкава.
Оставете готовите шницели за малко върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина и ги сервирайте топли.
>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>
За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.