Шкембе по мадридски

Засищаща комбинация с нахут

2.6 от общо 5 гласа
150 мин.
Необходими продукти

1 кг телешко шкембе (сурово)
180 г чоризо (пикантен колбас)
80 г хамон (сурово сушена шунка)
200 г сварен нахут (от консерва)
70 мл зехтин
8 скилидки чесън
2 глави лук
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 с. л. брашно
1–2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. пушен лют пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Шкембето се почиства много добре, след това се залива със студена вода и се сварява до готовност, заедно с една глава лук и 3 скилидки чесън, нарязани на едро, зърната черен пипер и един дафинов лист. 

Свареното шкембе се изважда от бульона и се реже на кубчета. Чоризото се реже на шайби, а хамонът – на кубчета. 

Останалият лук се реже на кубчета и се запържва в дълбока касерола със сгорещения зехтин, заедно с останалия нарязан на шайби чесън. 

Прибавят се чоризото и хамонът, и се запържват за 1–2 минути. Сипва се брашното, разбърква се, за да се запържи леко, поръсва се и червеният пипер, и веднага се добавят доматеният концентрат и около 500 мл от бульона от варенето на шкембето. 

Накрая се прибавят шкембето, отцеденият нахут, дафинов лист, пушеният пипер, сол и черен пипер на вкус. 

Яхнията се готви още около 20 минути и се сервира.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти