Необходими продукти:
700 г пилешки гърди
400 г нахут от консерва
2 глави лук
1 морков
300 г цвекло от консерва
300 мл. пилешки бульон
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. пушен червен пипер
1/2 връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на еднакви парчета и ги запържете в малко зехтин.
Овкусете със сол и черен пипер.
Когато месото промени цвета си, добавете нарязаните лук и моркови.
Последван от чесън, останалите подправки и доматено пюре.
Разредете с бульон, добавете нахут и цвекло, захлупете и оставете да къкри 30 минути.
Сервирайте с пресен магданоз.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Мусака с пилешко и спагети
Как да сготвим най-вкусното пилешко