За бургерите:
900 г пуешко филе
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
60 г сушени домати
1/2 връзка босилек
1 яйце
1 ч.л. сух риган
1 щипка канела
100 г овче сирене
40 мл зехтин + за намазване
сол и черен пипер на вкус
За млечния сос:
250 г крем сирене
1 малка краставица
1 скилидка чесън
1/2 връзка копър
сол на вкус
За сандвичите:
8 филии бял хляб с дебела кора (с квас)
2 домата
8 листа зелена салата
1 глава червен лук
риган за поръсване
зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете половината от месото на кубчета и го смелете в блендер. Останалото пуешко месо накълцайте с нож. Разбъркайте ги.
2. Нарежете на ситно лука, чесъна, сушените домати и босилека.
3. Направете бургерите, като в купа смесите каймата, яйцето, ригана, канелата, сол, босилека, черен пипер и накълцаните чесън, сушени домати и лук. Разбъркайте много добре, добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте.
4. От каймата с помощта на ринг оформете 8 бургера и ги приберете в хладилник.
5. За млечния сос настържете краставицата и я посолете, оставете я така 5 минути и хубаво отцедете. В купа разбъркайте крем сиренето, наситнения копър, стритата на паста с малко сол скилидка чесън и краставицата.
6. Сгответе бургерите в загрят тиган, намазан със зехтин от двете страни до готовност.
7. Препечете нарязани филийки хляб, като ги полеете със зехтин и ги поръсите с риган.
8. Сглобете сандвичите като върху половинка хляб сложите млечен сос, листо салата, шайба домат, пуешки бургер, млечен сос, шайби лук и друга филия хляб. Сервирайте веднага.