200 г лимец
100 г меко козе сирене
3 с. л. див лук
1 ч. л. сол
2 с. л. балсамова редукция
2 с. л. зехтин
листенца пресен босилек
за печените домати:
500 г домати
1 глава червен лук
1 глава чесън
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Разполовете доматите или ги нарежете на четвъртинки.
Обелете лука и го нарежете на 8 парчета, а главата чесън разполовете напречно, без да я белите.
Сложете всичко в купа, полейте със зехтина и разбъркайте. Добавете солта, захарта, черния пипер и разбъркайте добре.
Изсипете в тавичка, сложете чесъна между доматите и печете за 60-70 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
Накиснете лимеца в студена вода за около час. Изплакнете, отцедете и варете в подсолена вода 20 минути.
В чинии за сервиране сложете от охладения лимец, печените зеленчуци и козето сирене, смесено с наситнения див лук. Полейте с малко балсамико и зехтин и украсете с листа пресен босилек.
Прочетете още:
- Салата от червено цвекло
- Пъстрата руска салата
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Бърза зелена салата с маринован лук