Ризото с кашкавал

И ароматни гъби

Ризото с кашкавал
Снимка: netinfo
4 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
300 г печурки (или друг вид гъби)
1 голяма ч.ч. ориз
100 г бяло вино
100 г течна готварска сметана
1 малък морков
1 глава лук
1 голяма скилидка чесън
1 пилешки бульон
80 г краве масло
200-300 г кашкавал
пресен копър
риган
пипер меланж
сол на вкус

Начин на приготвяне:
В дълбок тиган сложете кравето масло да се разтопи, прибавете нарязаните гъби и ги запържете до златисто. През това време сварете ориза в подсолена вода и го сложете да се изцежда от водата.

Когато гъбите са готови, добавете към тях ситно нарязания лук, чесъна и моркова. Намалете котлона на много слаба степен и когато и те са готови, добавете виното, сметаната, бульона и ги оставете да къкрят леко, докато се изпари силният алкохолен мирис на виното.

Прибавете ориза, поръсете с риган и много леко и внимателно разбъркайте. След 2-3 минути махнете ризотото от котлона, поръсете с прясно смления пипер, добавете и копъра, настъргания кашкавал и може да сервирате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти