Ризото с ечемик и сотирани гъби

Ароматен прочит на една класическа рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

280 г перлен ечемик

60 г масло

1 глава лук

морска сол

1 морков

1 ч.л. смлян бахар

1 1/2 литър зеленчуков бульон

200 г гъби пачи крак

шепа листа магданоз

5 с.л. заквасена сметана

50 г зряло сирене - кашкавал, чедър, пармезан

Начин на приготвяне:

1. В голям сух тиган запечете перления ечемик, за около 3 минути, до златисто. Разбърквайте почти постоянно. Пресипете запечения ечемик в чиния.

2. Пуснете 20 г масло в тигана. Щом то се разтопи, добавете нарязания на ситно лук. Поръсете с щипка сол и го запържете на слаб огън, за 5 минути. Добавете нарязания на ситно морков, поръсете с бахар и разбъркайте. Гответе, докато лукът омекне.

3. Върнете ечемика в тигана и залейте с горещ бульон. Разбъркайте и варете 20 минути, като разбърквате от време на време, до пълното сваряване на зърната ечемик. Ако е необходимо, долейте още бульон.

4. В друг добре загрят тиган разтопете останалите 40 г масло. Щом маслото зацвърчи, пуснете предварително почистените със суха четка гъби. Поръсете със сол и сотирайте за около 2 минути на силен огън, докато гъбите придобият златист цвят. Накрая поръсете с 2/3 от нарязаните листа магданоз.

5. Щом ечемикът е сварен, добавете заквасената сметана и разбъркайте, докато се разтопи.

6. Разпределете топлото ризото в дълбоки чинии, върху него разпределете сотираните гъби. Поръсете всяка порция с настъргано зряло сирене и нарязани на ситно магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти