„Ризото“ от карфиол със скариди

Свежа и бърза лятна вечеря

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 глава карфиол (средна)

200 г скариди

1 глава лук шалот

2 скилидки чесън

170 мл течна животинска сметана (35%)

150 мл пилешки бульон

100 мл бяло вино

50 г сирене Пармезан

1 лимон

60 г краве масло

50 мл зехтин

2 стръка мащерка

1/2 връзка див лук

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Настържете карфиола на едро ренде или го смелете в блендер. Наситнете лука шалот и чесъна и ги запържете за кратко в половината от маслото, не трябва да се карамелизират. Прибавете карфиола и разбъркайте, гответе, докато поомекне. Посолете.

2. Прибавете наситнената мащерка, налейте бульона и виното. Гответе 2–3 минути. Овкусете със сол.

3. Налейте сметаната и щом кипне, отстранете от котлона. Добавете настъргания пармезан, сложете останалото масло и настържете лимоновата кора.

4. Почистете скаридите, но оставете главите и част от опашките, за да стоят по-красиво в ризотото.

5. Запържете скаридите в загрят зехтин, посолете и ги извадете. В тигана от пърженето сипете малко зехтин и разбъркайте, за да поеме от аромата на скаридите.

6. Сервирайте ризотото със наситнен див лук, скаридите и капки зехтин от тигана.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти