Продукти:бял хляб (за тостер)
дребна прясна риба (сардина, аншоа, цаца, херинга и др.)
1 връзка магданоз
1 връзка копър
2 скилидки чесън
1 кафена чаша олио
няколко стръка целина
разбито яйце за паниране
Приготвяне:
С пасатор направете гладък сос Песто от 1 връзка магдано, 1 връзка копър, няколко стръка целина, 2 скилидки чесън и 1 кафена чаша олио. Подправете със сол на вкус. Измийте и почистете рибата като отстраните костите и вътрешностите и оставите само филетата, които се посоляват.
Изрежете корите на филийките хляб и леко ги разточете с точилка. Намажете ги с пестото, сложете в средата рибното филе и завийте на руло. Готовите хлебни рулца опаковайте в найлоново фолио и ги стегнете добре, за да добият желаната форма. Сложете ги във фризера за 15 минути. След това отстранете фолиото, оваляйте ги в разбитото яйце и ги изпържете в загрято олио до зачервяване.
Рибни рулца
Загрявка преди Никулден
14725