Рибни кюфтета с пушена треска

Вкусен делничен обяд за цялото семейство

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

400 г картофи

1 връзка магданоз

400 г пушена треска

2 яйца

100 г брашно

олио

100 г царевичен грис

 

За салатата:

0.5 глава целина

2 моркова

1 малка глава червен лук

2 с.л. майонеза

1 с.л. заквасена сметана

1 лайм

настъргана кора и сок

1 щипка паста уасаби

листа кориандър

Начин на приготвяне:

1. Обелете и настържете на едро ренде картофите. След това ги изстискайте много добре.

2. В купа смесете изцедените настъргани картофи и накъсаната на парченца пушена треска. Съотношението трябва да е 1:1. Добавете и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оформете плоски кюфтета от сместа.

3. В дълбока чиния разбийте яйцата. В друга сипете брашното, а в трета - царевичния грис. Овалвайте всяко кюфте първо в брашно, след това в яйце и накрая в царевичния грис.

4. Загрейте 3-4 с.л. олио в тиган и пържете кюфтетата по 3 минути от всяка страна.

5. За салатата в голяма купа направете дресинг като смесите майонезата, заквасената сметана, пастата уасаби, настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте добре.

6. Обелете зеленчуците и ги нарежете на тънки пръчици, а лука - на полумесеци. Добавете ги в купата с дресинга и разбъркайте много добре. Добавете листа кориандър и разбъркайте отново. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти