400 г картофи
1 връзка магданоз
400 г пушена треска
2 яйца
100 г брашно
олио
100 г царевичен грис
За салатата:
0.5 глава целина
2 моркова
1 малка глава червен лук
2 с.л. майонеза
1 с.л. заквасена сметана
1 лайм
настъргана кора и сок
1 щипка паста уасаби
листа кориандър
Начин на приготвяне:
1. Обелете и настържете на едро ренде картофите. След това ги изстискайте много добре.
2. В купа смесете изцедените настъргани картофи и накъсаната на парченца пушена треска. Съотношението трябва да е 1:1. Добавете и нарязания на ситно магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оформете плоски кюфтета от сместа.
3. В дълбока чиния разбийте яйцата. В друга сипете брашното, а в трета - царевичния грис. Овалвайте всяко кюфте първо в брашно, след това в яйце и накрая в царевичния грис.
4. Загрейте 3-4 с.л. олио в тиган и пържете кюфтетата по 3 минути от всяка страна.
5. За салатата в голяма купа направете дресинг като смесите майонезата, заквасената сметана, пастата уасаби, настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте добре.
6. Обелете зеленчуците и ги нарежете на тънки пръчици, а лука - на полумесеци. Добавете ги в купата с дресинга и разбъркайте много добре. Добавете листа кориандър и разбъркайте отново. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.