Рибай стек със сос „Чимичури”

За кулинарни ценители

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

2 бр. рибай стек (по 200 г всеки)
пушена сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
за соса:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл ябълков оцет
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка босилек
1 стрък пресен лук
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. сухо чили
1/4 ч. л. риган

Начин на приготвяне:

Месото се маже със зехтин.

Овкусява се със сол и черен пипер.

Готви на грил, докато стане средно изпечено. Изважда се и се оставя за 5 минути – да почине. 

Пресният лук, магданозът, чесънът, босилекът и кориандърът се пасират с ригана, чилито, зехтина, оцета, солта и черния пипер. Добре е, сосът да престои поне 1 час в хладилник. 

Месото се нарязва и се сервира със соса.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти