Необходими продукти:
2 бр. рибай стек (по 200 г всеки)
пушена сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
за соса:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл ябълков оцет
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка босилек
1 стрък пресен лук
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. сухо чили
1/4 ч. л. риган
Начин на приготвяне:
Месото се маже със зехтин.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Готви на грил, докато стане средно изпечено. Изважда се и се оставя за 5 минути – да почине.
Пресният лук, магданозът, чесънът, босилекът и кориандърът се пасират с ригана, чилито, зехтина, оцета, солта и черния пипер. Добре е, сосът да престои поне 1 час в хладилник.
Месото се нарязва и се сервира със соса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути