- 500 г. филе сьомга, без кожа, почистено от кости
- сол
- 2 с.л. олио
- 2 листа бутер тесто
- 2 с.л. брашно
- 2 жълтъка
- За пълнежа между филетата риба:
- 4 стръка праз, нарязани на ситно
- вода
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. къри на прах
- 150-200 мл. сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Сложете тиган с мазнина да загрее. Отрежете 4 равни парчета от рибата.
Запечатайте всяко едно в тигана за по няколко секунди, като ги посолите. Извадете ги.
В същия тиган сложете праза заедно с водата, солта и захарта. Задушете го и когато водата изври добавете сметаната и кърито на прах. Изчакайте тя да заври и да направи праза леко кремообразен. Сосът трябва да е гъст- да няма водна част.
Дръпнете сместа от котлона. Вземете листовете тесто и ги разточете като използвате брашното.
Върху единия лист в средата сложете едно от парчетата сьомга, отгоре от охладения кремообразен праз, а върху тях още едно парче риба. Затворете с друго парче от тестото като между двете намажете малко жълтък, който ще послужи за лепило.
След запечатването на пакетчетата намажете отново с жълтък и с лъжица направете „ Люспи“. Изпечете на 160 градуса за 40 мин. в тава с хартия за печене. Сервирайте с подходяща салата.
- Рибен кебап в гювечета
- Фунийки с крем от риба тон
- Макарони с риба тон
- Печена скумрия с плънка
- Една различна рецепта за скумрия