600 г риба тон - стек
15 г зърна кориандър
10 г семена кимион
5 г семена от фенел
зехтин
За боба:
400 г маслен боб от консерва
1 глава лук
3 г зърна синап
1 скилидка чесън
1 люта червена чушка
25 мм джинджифил
5 г смляна куркума
5 г смлян кориандър
2 домата
2 шушулки кардамон
10 листа къри
150 г кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Размразете стековете риба тон (по 150 г всеки), ако ползвате замразени.
2. В хаванче счукайте зърната кориандър и семената кимион и фенел. Изсипете ги върху дървена дъска и оваляйте стековете в тях.
3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и запечете стековете за по 30 секунди от всяка страна.
4. В друг тиган сипете 3-4 с.л. зехтин и запържете зърната синап, нарязаните на ситно лук, чесън, люта чушка и джинджифил. Добавете куркумата и кориандъра и разбъркайте. Добавете нарязаните на кубчета домати, листата къри и семената кардамон. След минута-две добавете киселото мляко и прецедения маслен боб. Гответе 5 минути.
5. Сервирайте маслен боб, а върху него стек риба тон. Поръсете с листа кориандър и гарнирайте с резени лимон.