Необходими продукти за 4 порции:
1 кг рибно филе
4 глави червен лук
300 г броколи
100 мл олио
150 г кашкавал
7–8 стръка магданоз
30–40 г краве масло
черен пипер и сол на вкус
масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на колелца и се задушава в тенджера със сгорещеното олио около 10–15 минути. Изважда се и се разпределя върху дъното на намаслена тава с размер 30–40 см.
2. Броколите се бланшират за кратко във вряща подсолена вода, изваждат се и се оставят да се отцедят. След това се задушават в маслото и се подреждат върху лука.
3. Рибното филе се нарязва на по-големи парчета, които се нареждат върху броколите. Поръсват се със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол.
4. Ястието се пече в умерена фурна (180 градуса) около 30–40 минути. Няколко минути преди да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя още 5–10 минути, докато кашкавалът леко се зачерви.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Прочетете още рецепти:
Салата с броколи и бадеми
Три страхотни рецепти с риба