Ренданг с телешко

Вкусове от Сингапур

0 от общо 0 гласа
210 мин.
Необходими продукти

1 с.л. растително олио

500 г телешка плешка (пържола)

4 см галангал

1 стрък лимонена трева

1 пресен лист куркума

4 листа кафир лайм

500 мл кокосово млляко

1 с.л. паста от тамаринд

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

За пикантната паста:

1 с.л. семена кимион

1 с.л. семена фенел

1 с.л. звездовиден анасон

1 с.л. семена кориандър

6 шушулки кардамон

1 пръчка канела

5 гвоздейчета карамфил

3 глави червен лук шалот

5 скилидки чесън

2 см корен джинджифил

2 см галангал

2 см корен куркума

1 стрък лимонена трева

5 пресни червени люти чушки

6 ядки кукуи (леко запечени)

1 с.л. паста от люти чушки

Приготвянето на това ястие започва със запържването на пикантна паста ремпа, съдържаща люти чушки, различни подправки, лук, чесън и джинджифил. След като месото се запържи в ароматната паста, се залива с кокосово мляко и ври няколко часа, докато омекне напълно.

Начин на приготвяне:

1. За пикантната паста ремпа запечете в сух тиган всички подправки за 1-2 минути, докато започнат да отделят аромата си. След като поизстинат, ги смелете в хаванче или малка електрическа мелачка. В блендер сложете предварително обелените и нарязани на едро лук, чесън, джинджифил, гангал, куркума, бялата част на лимонената трева (предварително начукана), пресните люти чушки и предварително леко запечените в сух тиган ядки кукуи (суровите ядки кукуи са отровни). Смелете продуктите до получаването на гъсто пюре, като добавите малко вода. Накрая добавете пастата от люти чушки и разбъркайте.

2. Загрейте олиото в тенджера и изсипете пикантната паста. Бъркайте бавно в продължение на 15-20 минути, докато водата изври напълно и пастата се сгъсти.

3. Към пастата добавете нарязаното на парчета от по 4 см телешко месо, обеления галангал и предварително начуканата бяла част на стръка лимонена трева. Завържете на възел листото куркума и го пуснете в тенджерата. Добавете и листата кафир лайм. Разбъркайте добре.

4. Добавете кокосовото мляко на струйка, при непрекъснато разбъркване. Захлупете съда и гответе 1 час на възможно най-слабия огън. След това добавете пастата от тамаринд, захарта и солта, разбъркайте добре и гответе още 1-2 часа, докато месото омекне напълно и започне да се разпада. Извадете листата куркума и кафир лайм.

5. Сервирайте ренданг с телешко с варен ориз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти