Необходими продукти за 1 порция:
1/2 глава лук
1 печена чушка
1 малък сварен картоф или 1/2 голям картоф
1/4 пушено топене сирене (опаковка като колбас)
1/2 кренвирш
1/4 суджук
1 домат (нарязан на кубчета)
20 г краве масло
1 яйце
Начин на приготвяне:
Във всяко гювече, без да го намасляваме, нареждаме продуктите по следния начин: 1/2 глава лук, нарязан на ситно, застиламе по цялото дъно, отгоре слагаме лентички от нарязаната печена чушка, кубчетата картофи, кръгчетата топено сирене, кръгчетата кренвирш, резените суджук, доматите и парченцата масло.
Затваряме капака на гювечето (форма без капак покриваме с домакинско алуминиево фолио). Поставяме глинения съд във фурна, включена на 170 градуса, и печем ястието около 40 минути. Изваждаме гювечето от печката, чукваме по едно яйце отгоре и го запичаме за малко, но този път без капак.
Редено гювече
Попадение от българските кулинарни традиции
31514