Здравейте,аз съм Катерина Евро.
Тази година навършвам 60.
Натрупах доста житейски опит в почти всички сфери на живота!
Снимах филми, играх в театър, работих в телевизия, влюбвах се, родих и отгледах своя син.
Минах през много любов и тъга.
Спечелих и загубих приятели и близки хора.
Трудностите в живота не ме уплашиха и продължавах напред!
Сега, в залеза, съм най щастлива, защото имам моята любима внучка Катерина!
Натрупах опит и в готварството, без претенция да бъда голям кулинар, просто благодарение на майка ми и баба ми, разбира се и на съпруга ми, който държеше всеки ден да има поне по 2-3 ястия.
Та искам да ви кажа, че дойде време да издам своя кулинарна книга (за нея очаквайте повече подробности скоро), в която освен любими изпитани и опитани рецепти, ще има и много спомени и снимки от моя професионален и личен живот.
А сега искам да ви представя и на вас читателите на Edna.bg,някои от моите рецепти, които съм приготвяла с много любов!
Патладжани с доматен сос и кашкавал (моцарела)
3 средно големи патладжана
5-6 узрели домата
5-6 скилидки чесън
Зехтин
Сол
Захар
Черен пипер
Магданоз
300 г кашкавал или моцарела
Нарязвате патладжаните на кръгове, накисвате ги в подсолена вода и ги оставяте така за 15 мин.
По ваше желание можете да ги запържите за няколко минути в олио или да ги запечете във фурната с малко зехтин.
Настъргвате доматите и ги сварявате,докато водата се изпари, добавяте в соса чесъна и ситно нарязания магданоз, подправяте със сол и малко захар и черен пипер.
Подреждате половината резени патладжан в тавичка,заливате с част от соса и настъргвате кашкавала (моцарелата). Отново ред патладжан,сос и завършвате с кашкавал.
Печете 30 минути на 200 градуса.
Надявам се моите рецепти да ви зарадват!
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.