Необходими продукти за 5–6 порции:
1,5 кг свински ребра
1 кг кисело зеле
500 мл бира
30 г свинска мас
2 стръка праз
3 дафинови листа
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
бял пипер и чубрица на вкус
Начин на приготвяне:
1. Свинските ребра се нарязват на парчета. В купа се смесват 300 мл бира, 1 с. л. червен пипер, 2 стрити дафинови листа, чесънът, кимионът, джинджифилът, солта, бял пипер и чубрица.
2. Месото се накисва в маринатата и се оставя за 2 часа.
3. Празът се нарязва наедро и се задушава в загрятата в тенджера свинска мас. Добавят се нарязаното на лентички зеле и останалият червен пипер.
4. Маринованото месо се поставя в глинен гювеч и се покрива със задушеното зеле.
5. Долива се остатъкът от бирата, поръсва се със стрития дафинов лист и се покрива с фолио.
6. Ястието се пече 30 минути във фурна на 220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 2 часа.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!