Необходими продукти:
1 кг. тиквички
500 гр. кайма
1 глава лук
2 домата
½ връзка магданоз
2 с. л. брашно
½ ч. л. черен пипер
½ ч. ч. oлио
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките на кубчета. Наситнете магданоза и лука.
Вземете 2 средно големи домата и ги настържете.
Задушете тиквичките в малко мазника.
След около 5 минути на огъня, ги поръсете с брашно и сол.
Щом са готови, ги сложете в тавата, в която ще печете мусаката.
Задушете лука, когато омекне, добавете и каймата.
Изчакайте каймата да стане на трохи и я залейте с домати и овкусете.
Смесете каймата с тиквичките и печете за 25-30 минути на 200 градуса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Хрупкави пилешки бутчета
Тиквички на фурна
Ябълков кекс
Дроб сарма с кайма
Икономичен и вкусен чийзкейк
Суфле с кренвирши