350 г пресни равиоли със спанак и рикота
1/2 тиква Матилда
1 ч.л. едър лют червен пипер
20 г масло
2 с.л. зехтин
прясно смлян черен пипер
сол
100 г рикота
1 ч.ч. прясно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете тиквата на кубчета по 2 см.
2. Сварете равиолите със спанак и рикота в голяма тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.
3. Загрейте зехтина в тиган и запържете кубчетата тиква, докато се карамелизират, като ги разбърквате през няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер и продължете да готвите, докато кубчетата тиква придобият златист цвят, но все още са запазили формата си.
4. Добавете едрия лют червен пипер и половината настърган пармезан. Разбъркайте и добавете сварените равиоли заедно с 1-2 с.л. от водата от варенето. Разбъркайте добре.
5. Поднесете пресните равиоли, поръсени с малко пармезан, рикота и прясно смлян черен пипер.