Рагу по тоскански

Вкусно и лесно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За пастата:

500 г брашно 00

40 мл зехтин екстра върджин

2 щипки сол

1 кг плешка от черно прасе

500 мл червено вино Кианти

1 стрък розмарин

2 моркова

2 стъбла селъри

2 глави лук

2 скилидки чесън

400 г белени домати от консерва

10 г сушени манатарки

1 суха люта чушка

2 дафинови листа

4 зърна хвойна

1 гвоздейче карамфил

50 мл зехтин

сол и черен пипер на вкус

сирене пекорино

олио от трюфели

Начин на приготвяне:

Накълцайте месото на много ситно (почти като кайма). Поставете го в купа и го залейте с виното. Добавете клонката розмарин, смачканите зърна хвойна и карамфила. Оставете да престои 1 нощ в хладилник. След това го отцедете, а виното прецедете и запазете.

Обелете лука, морковите, целината и чесъна и ги нарежете на ситно. Запържете ги в зехтина. Добавете месото и го оставете да се запържи добре.

Налейте виното. Сипете и намачканите домати от консерва.

Овкусете с натрошени сушени манатарки, дафиновите листа, стрита люта чушка, малко сол и черен пипер. Гответе на тих огън 3-4 часа.

За пастата смесете брашното с 200 мл хладка вода, зехтина и солта. Замесете гладко тесто. Покрийте го с фолио го и оставете да почине за около 30 минути.

Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина 1/2 см. С нож нарежете ленти с широчина 1/2 см и ги претрийте леко между ръце, за да се усучат. Сварете пастата в подсолена вода.

В тиган сипете рагуто, прибавете варената паста, налейте малко от водата от варенето на пастата и гответе 1-2 минути. Сервирайте с настъргано пекорино и трюфел олио.

Прочетете още:

Апетитни рецепти със спагети

Спагети с рачешко

Как да си направим цветни спагети

Спагети „Хулио

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти