Необходими продукти
- 4 пъстърви
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка мащерка
- 50 мл студено пресован зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- За соса:
- 2 стръка пресен лук
- 1/2 връзка магданоз
- 1 скилидка чесън
- 30 мл студено пресован зехтин
- 20 мл червен винен оцет
- 1 щипка сухо чили
- 1/2 ч.л. сол
- 1 щипка сух риган
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете рибата. Направете прорези по тялото. Подсушете я, сложете я в тава, застлана с хартия за печене.
Залейте я със зехтин, овкусете със сол и черен пипер и поръсете с наситнен чесън и листенца мащерка. Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.
Нарежете на едро лука и магданоза. В купата на блендера налейте зехтина и оцета, прибавете чесъна, магданоза, чилито, черен пипер на вкус, лука, ригана и солта. Пюрирайте. Налейте и малко вода, за се смелят по-лесно продуктите.
Поднесете рибата със соса.
Печете във фурна с включен вентилатор.
Вижте още:
-
Най-хубавите подправки за риба
- Риба тон – месо или риба?
-
Потвърдено: Черноморската риба е без химикали и е богата на омега-3 киселини
-
6+1 причини да ядете риба
- Може ли да ни отрови комбинацията риба и мляко?