Пъстра салата с броколи, лимец, трио чушки и запечено сирене халуми

Свежо и полезно

4 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

200 г лимец

2 малки глави броколи

2 печени червени чушки, почистени

2 зелени чушки

1 люта чушка

200 г сирене „Халуми“

1–2 с.л. сусам

3-4 листа кейл или спанак

2 с.л. зехтин

 

За дресинга:

60 мл зехтин екстра върджин

30 мл бял балсамов оцет

4 с.л. безглутенов соев сос

30 г джиджифил

1 скилидка чесън

1 лайм (или лимон)

Начин на приготвяне:

1. Накиснете лимеца в студена вода за 1 час, след това го сварете в подсолена вода и го охладете.

2. Сложете разделените на розички броколи в тава, добавете халуми, нарязано на филийки, полейте със зехтин, а сиренето поръсете със сусам.

3. Печете на 200 градуса за около 10–15 минути.

4. Червените и зелените чушки нарежете на ивички, а лютата накълцайте. Смесете броколите, всички видове чушки, лимеца и кейла.

5. Направете дресинг от зехтина, оцета, соевия сос, настъргания джинджифил, стрития на паста чесън, настърганата кора лайм и сока от цитруса.

6. Разбъркайте салатата с дресинга, гарнирайте със сиренето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти