200 г лимец
2 малки глави броколи
2 печени червени чушки, почистени
2 зелени чушки
1 люта чушка
200 г сирене „Халуми“
1–2 с.л. сусам
3-4 листа кейл или спанак
2 с.л. зехтин
За дресинга:
60 мл зехтин екстра върджин
30 мл бял балсамов оцет
4 с.л. безглутенов соев сос
30 г джиджифил
1 скилидка чесън
1 лайм (или лимон)
Начин на приготвяне:
1. Накиснете лимеца в студена вода за 1 час, след това го сварете в подсолена вода и го охладете.
2. Сложете разделените на розички броколи в тава, добавете халуми, нарязано на филийки, полейте със зехтин, а сиренето поръсете със сусам.
3. Печете на 200 градуса за около 10–15 минути.
4. Червените и зелените чушки нарежете на ивички, а лютата накълцайте. Смесете броколите, всички видове чушки, лимеца и кейла.
5. Направете дресинг от зехтина, оцета, соевия сос, настъргания джинджифил, стрития на паста чесън, настърганата кора лайм и сока от цитруса.
6. Разбъркайте салатата с дресинга, гарнирайте със сиренето.