Време за готвене – 20 минути (1 час за мариноване на месото)
Необходими продукти за 4 порции:
600–800 г свински вратни пържоли без кост
За маринатата:
50 мл кока-кола
50 мл червено вино
3 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. суха мащерка
1 с. л. сос „Уорчестър”
За глазурата:
200 г майонеза
4 жълтъка
1 с. л. горчица със синапени семена
5–6 стръка копър
4–5 зърна розов пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти за маринатата се поставят в подходяща купа и се разбъркват.
2. Продуктите за глазурата също се поставят в купа и се бъркат до получаването на еднородна консистенция, като пиперът се смила предварително.
4. Пържолите се оставят в маринатата да престоят около 1 час. Изваждат се, отцеждат се и се пекат на жар 8–10 минути от едната страна. След това пържолата се обръща, от изпечената страна се намазва с глазурата и се пече още 10 минути.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!