1 кг пилешки воденички
30 г пресен джинджифил
30 мл сусамово олио
30 мл соев сос
30 мл олио
2 зелени люти чушки
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава чесън
1 глава лук
1/4 ч. л. корейски лют червен пипер
2 зърна бахар
1 звездовиден анасон
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Воденичките се измиват и се сваряват във вода до готовност, заедно с нарязания на едро джинджифил, анасона и бахара, за около 40 минути.
Една скилидка чесън се стрива на паста, а останалите се режат на едро.
Половината от сусамовото олио и от соевия сос се разбърква с пастата от чесън. С получената смес се заливат отцедените воденички. Разбъркват се и се оставят да се мариноват за кратко.
Лукът се реже на полумесеци, лютите чушки – на шайби, а сладките чушки – на едри кубчета. В уок се загрява олиото и в него се запържват чесънът, лукът и чушките.
Добавят се воденичките и се запържват до златисто. Дърпат се от огъня и се поръсват с червения пипер и останалите соев сос и сусамово олио.
По желание се поднасят със запечен сусам.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко