Тази рецепта е много лесна за изпълнение, а резултатът е вкусен и засищащ.
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 яйце
2 супена лъжица прясно мляко
1 чаена лъжица брашно
Сол
2 супени лъжици настърган пармезан
Олио, за пържене
Начин на приготвяне:
Разрежете тиквичката на две части, по средата. След това изрежете лентички, с дължина около 5 см, ширина, дебелина – около 1 см. В купа разбийте яйцето, брашното, солта, млякото и пармезана.
По желание след като ги потопите в сместа може да ги поръсите със сух пармезан.
Потопете тиквичките в сместа и ги изпържете в горещо олио.
Извадете ги върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и ги сервирайте с чеснов или друг сос по избор.
Може да направите сос от:
- кисело мляко с копър и чесън
- майонеза с кисело мляко, копър и чесън