Необходими продукти:
около 15 цели крилца, нарязани на 2 (общо 30 части)
За маринатата:
2 и 1/2 чаени чаши айрян (не много гъст)
сол на вкус
1 глава чесън (счукани скилидки)
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Измийте крилцата и ги нарежете. Смесете продуктите за маринатата и накиснете месото в нея за около 4 часа в хладилника. Ако обичате пикантна храна, добавете и малко лют червен пипер.
След като изтече времето за мариноване, ги извадете, измийте ги от маринатата и ги подсушете. Ако не направите това, рискувате накрая крилцата ви да имат много дебела панировка.
Направете сместа за панировката от следните продукти:
1 яйце
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена чаша айрян (не много гъст)
сол
Сложете брашно в дълбока чиния и оваляйте крилцата в него, после ги потопете в добре разбърканите продукти за панировката (изчакайте да се отцедят малко) и пак оваляйте крилцата в брашно.
Изпържете ги в горещо олио (но не на прекалено силна степен на котлона). Олиото в тигана трябва да покрива 2/3 от крилцата. Сервирайте ги със сос по ваш избор - чили, соев, барбекю.
Пържени пилешки крилца
Просто превъзходни
21411