Пържени пилешки бутчета със сос Пенанг

Нотка пикантност към любимото пилешко

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

8 долни пилешки бутчета

2 парчета по 3 см корен джинджифил

1 стрък лимонена трева

2 звездички анасон

2 ч.ч. фино смлени хлебни трохи

1/2 ч.ч. брашно

2 яйца

сол

олио за пържене

За соса:

2 ч.л. къри паста Пенанг

1 с.л. кафява или кокосова захар

1 1/2 ч.л. рибен сос

150 мл кокосово мляко

1 лайм, сок

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сипете 1.5 литър вода. Добавете едното парче джинджифил, нарязано на тънки филийки, намачкания стрък лимонена трева и звездичките анасон. Добавете и бутчетата. След като сместа заври, варете 15 минути.

2. Извадете бутчетата и ги подредете върху решетка, за да изстинат и изсъхнат добре. След това отстранете кожата на бутчетата и оголете костта, за да може да се хваща лесно.

3. В купа разбийте яйцата с щипка сол. В друга купа сипете фино смлените хлебни трохи, а в трета - брашното. Загрейте поне 4 пръста олио в дълбок тиган до 180 градуса. Оваляйте всяко бутче първо в брашното, след това в яйцата и накрая в хлебните трохи. Изтръскайте добре и пържете бутчетата на порции, по 4-5 минути, до златисто, от всички страни. Извадете пържените бутчета върху решетка.

4. За соса загрейте 1/2 с.л. олио в тенджерка и добавете къри пастата Пенанг. Запържете я за кратко и добавете кокосовото мляко. Добавете фино настъргания джинджифил и гответе 5 минути на умерен огън. Накрая добавете захар, рибен сос и сок от лайм. Разбъркайте и пресипете в купичка.

5. Сервирайте пържените пилешки бутчета със сос Пенанг за топене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти