200 г инстантна полента
100 г сурови белени слънчогледови семки
100 г кедрови ядки
200 г панчета от Истрия
200 г рукола
зехтин
50 г масло
Начин на приготвяне:
Сварете инстантната полента във вряща подсолена вода, според указанията на пакета. След това я пресипете в правоъгълна тавичка и я оставете в хладилника, за да изстине.
В сух тиган запечете семките и кедровите ядки до златисто, добавете ситно нарязаната панчета и сотирайте още 2-3 минути. Свалете от огъня и добавете зехтин и масло.
Нарежете охладената полента на кубчета и я запържете от двете страни в загрят тиган, докато хване хрупкава коричка.
Подредете измитата рукола на дъното на дълбока чиния. Върху нея сложете парчета пържена полента, а отгоре поръсете със запечените семки и ядки, и панчета.
Припомнете си още:
- Хрупкави пилешки бутчета
- Тиквички на фурна
- Ябълков кекс
- Дроб сарма с кайма
- Икономичен и вкусен чийзкейк
- Суфле с кренвирши