Пържен сом със зеленчуци

Питателно и апетитно

4 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

сом - 1 бр.

пресен лук - 1 връзка

лук - 1 глава

домати - 5 бр.

печени чушки - 6 бр.

чесън - 3 скилидки

лимони - 1 бр.

царевично брашно - 100 гр

олио - 50 мл

магданоз - 5 стръка

захар - 1 ч.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

Пържен сом със зеленчуци е чудесен избор, ако ви се хапва риба. Сомът има бяло месо без кости, мазничък е и много вкусен.

А с рецептата на Mate Kitchen готвенето му ще бъде истинско удоволствие!

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте рибата и я нарежете на парчета с дебелина около 2 см. Посолете я, натрийте с лимоновия сок. Оваляйте в царевичното брашно. Запържете в нагорещено олио от двете страни. След това извадете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

2. В друг тиган загрейте малко олио и задушете ситно нарязаните два вида лук. Добавете нарязаните на ивици печени чушки, чесъна на филийки, обелените и нарязани на кубчета домати. Сложете и захарта, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Оставете да къкри десетина минути.

3. Подредете рибата върху соса. Покрийте с капак и задушавайте още няколко минути. В чиния налейте от соса, сложете върху него парче риба и поднесете с лимон. Можете и да подредите парчетата сом в тава, да залеете с доматения сос и да запечете на 200 градуса фурна. За около 15-20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти