Пържен патладжан с тайландски босилек

Пир за небцето

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

100 мл олио

1 голям патладжан

2 скилидки чесън

1 малка червена люта чушка

1 ч.л. царевично нишесте

2 с.л. вода

2 стръка тайландски босилек

варен ориз

 

За соса:

2 с.л. светъл соев сос

1 с.л. сладко от кайсии

1 с.л. черен китайски оцет

1 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Обелете патладжана и го нарежете на едри парчета, по 3 см.

2. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете патладжана в него. Добавете назяраната на тънки кръгчета люта чушка, както и нарязания на едро чесън. Гответе 3-4 минути.

3. За соса смесете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре. В купичка смесете до хомогенност царевичното нишесте с водата.

4. Залейте патладжана със соса и разбъркайте. След минута добавете царевичното нишесте и разбъркайте. Щом сосът се сгъсти, дръпнете от огъня.

5. Сервирайте пържения патладжан върху основа от варен ориз. Поръсете с 1 с.л. нарязани печени белени фъстъци и листа тайландски босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти