Пълнозърнести пенне с кейл и козе сирене

Бърза рецепта по италиански

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

500 г пълнозърнести пенне

1 с.л. зехтин екстра върджин

1 връзка кейл

2 големи глави лук

50 г меко козе сирене

1/4 връзка босилек

100 г пармезан

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1.Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте зехтина в тиган и запържете лука на бавен огън, докато омекне и започне да се карамелизира, за около 10-13 минути.

2. Сварете пастата според указанията на пакета.

3. Отделете стъблата от листата на кейла. Нарежете листата на ситно и ги добавете при лука. Разбъркайте. Поставете капак и задушете за 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

4. Добавете сварената паста в тигана заедно с малко от водата от варенето. Накъсайте козето сирене и листата босилек. Разбъркайте.

5. Поднесете топлите пенне с кейл и козе сирене, поръсени с настърган пармезан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти