500 г пълнозърнести пенне
1 с.л. зехтин екстра върджин
1 връзка кейл
2 големи глави лук
50 г меко козе сирене
1/4 връзка босилек
100 г пармезан
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Загрейте зехтина в тиган и запържете лука на бавен огън, докато омекне и започне да се карамелизира, за около 10-13 минути.
2. Сварете пастата според указанията на пакета.
3. Отделете стъблата от листата на кейла. Нарежете листата на ситно и ги добавете при лука. Разбъркайте. Поставете капак и задушете за 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Добавете сварената паста в тигана заедно с малко от водата от варенето. Накъсайте козето сирене и листата босилек. Разбъркайте.
5. Поднесете топлите пенне с кейл и козе сирене, поръсени с настърган пармезан.