Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
100 г моцарела
2 стръка босилек
сол
черен пипер
зехтин
150 мл бяло вино
200 мл течна сметана
200 г фетучини
Начин на приготвяне:
Сваряваме фетучините в тенджера заедно 2 л вода, сол и зехтин, а когато са готови - ги изплакваме със студена вода. Разрязваме филето на по-тънки части, овкусяваме го със сол и пипер и го обработваме с чукче през найлон, за да стане месото по-тънко.
Отгоре слагаме парче моцарела и листа босилек, завиваме пилешкото на руло и го увиваме в намазано със зехтин алуминиево фолио.
Загряваме тенджера с малко вода, повечко сол и пипер. Слагаме пилешките рула да се сварят. Отстраняваме фолиото и запържваме рулцата в 2 супени лъжици зехтин.
В освободената тенджера наливаме виното, сметаната, малко зехтин и поръсваме със сол и пипер. Изсипваме фетучините и ги разбъркваме за няколко минути, след което сервираме готовото месо с тях.
Пълнено пиле с моцарела и босилек
Дайте го насам
15757