1,5 кг тиквички (4-5 броя)
500 г кайма
100 г гъби
2 моркова
2 глави кромид лук
2-3 супени лъжици доматено пюре
3 скилидки чесън
масло
черен пипер
бял пипер
чубрица
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре тиквичките под течаща вода, махаме дръжките и разрязваме тиквичките по дължина. Издълбаваме всички половинки с помощта на чаена лъжичка.
После нарязваме лука и морковите на кубчета, а гъбите на филийки. Задушаваме лука в тиган с разтопено масло, а стане ли готов - добавяме морковите и гъбите.
Докато те се задушават, нарязваме на кубчета издълбаната сърцевина на тиквичките и я прибавяме към другите зеленчуци и каймата, след което хубаво хомогенизираме сместа.
Когато месото се запържи, идва ред да сложим доматеното пюре, чесъна и подправките. Разбъркваме съставките няколко пъти и отместваме тигана от котлона.
Пълним тиквичките с плънката и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ястието в предварително загрята фурна до готовност.