Пълнени пилешки бутчета

Веднага ще ги приготвя

Пълнени пилешки бутчета
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Пилешките бутчета си остават във вечния списък с неомръзващите и любими рецепти.

Продукти:
4 големи пилешки бутчета (броят им ще зависи от хората на масата)
1 голям сварен картоф
1 яйце
50 гр синьо сирене
50 гр пушено сирене
50 гр кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
За пълнежа настържете на ренде картофа и сирената. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи такива. Овкусете със сол и пипер, а след това разбъркайте.

Измийте добре бутчетата и ги поръсете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.

Разпределете пълнежа за бутчетата. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има навсякъде от сместа.

Сложете напълнените бутчета в тава, а около тях разпределете цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно, може да го полеете леко със зехтин или масло.

Не слагайте течност. Хубаво е пилешкото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени, отстранете клончетата с подправките.

Сервирайте топлия специалитет с бира или изстудено бяло вино. За гарнитура може да направите картофено пюре или сотирани зеленчуци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти