Пилешките бутчета си остават във вечния списък с неомръзващите и любими рецепти.
Продукти:
4 големи пилешки бутчета (броят им ще зависи от хората на масата)
1 голям сварен картоф
1 яйце
50 гр синьо сирене
50 гр пушено сирене
50 гр кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
За пълнежа настържете на ренде картофа и сирената. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи такива. Овкусете със сол и пипер, а след това разбъркайте.
Измийте добре бутчетата и ги поръсете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.
Разпределете пълнежа за бутчетата. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има навсякъде от сместа.
Сложете напълнените бутчета в тава, а около тях разпределете цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно, може да го полеете леко със зехтин или масло.
Не слагайте течност. Хубаво е пилешкото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени, отстранете клончетата с подправките.
Сервирайте топлия специалитет с бира или изстудено бяло вино. За гарнитура може да направите картофено пюре или сотирани зеленчуци.
Пълнени пилешки бутчета
Веднага ще ги приготвя
31099