Продукти:
2 патладжана
1 пилешко бутче
100 г кашкавал
1 кромид лук
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка брашно
половин чаша прясно мляко
Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса. Разрязваме патладжаните по дължина и отвътре издълбаваме ромбчета, посоляваме, добавяме зехтина и печем около 15 минути.
Изваждаме вътрешната част на патладжаните, намачкваме я и заделяме настрана. Запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно. Към тях прибавяме пилето (нарязано и без кожа). Пържим до готовност на месото. Добавяме брашното и пак запържваме. Слагаме малко прясно мляко в намачканите патладжани и след това ги разбъркваме в тигана за около 2-3 минути.
Накрая пълним патладжаните с получената смес и настъргваме кашкавала отгоре. Запичаме до златисто.
Пълнени патладжани с пиле
То било лесно като детска игра
23097