Продукти:
250 г калмари
За плънката:
50 г натрошено синьо сирене
1/2 чаена чаша нарязан попарен спанак
2 стръка нарязан пресен лук
1 яйце
2 супени лъжици сирене Рикота
сол, черен пипер
За панировката:
брашно
разбито яйце
микс от: галета, смачкани слънчогледови и тиквени семки, натрошен натурален корнфлейкс
Приготвяне:
Смесете всички продукти за плънката и напълнете калмарите. Запушете отворите им с клечки за зъби и ги надупчете.
Оваляйте ги в брашно, след това в разбито яйце и накрая в сухия микс. Изпържете ястието в маслена баня и сервирайте със зелена салата.
Пълнени панирани калмари
Да се гмурнем надълбоко
10348