Пълнени люти чушки анчо

Горещо основно по мексикански

5 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

За ориза:

1 ч.ч. дългозърнест ориз

2 с.л. олио

1 скилидка чесън

1 малка глава лук

2 домата

2 1/2 ч.ч. пилешки бульон

2 стръка мащерка

1 дафинов лист

сол

За доматения сос:

2 домата

1/2 глава лук

1/2 скилидка чесън

1 ч.ч. пилешки бульон

2 стръка мащерка

За пълнените люти чушки:

2 с.л. зехтин

1 ч.ч. нарязани на кубчета тиквички

2 люти чушки халапеньо

1/2 глава лук

1 ч.ч. нарязани на кубчета сварени картофи

4 големи сушени чушки анчо

нарязан магданоз

3 яйца

сол

1 ч.ч. брашно

олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Накиснете ориза в гореща вода за 1 час. След това го измийте под течаща вода и добре го отцедете.

2. Загрейте тиган с двойно дъно (диаметър 25 см) заедно с олиото. Запържете ориза за 5 минути, докато стане прозрачен, като го разбърквате често. Добавете обелената и смачкана скилидка чесън, стръковете мащерка, дафиновия лист, нарязаните на ситно домати и лук. Овкусете със сол и запържете за още 3-4 минути, като разбърквате често. Залейте ориза с бульона и изчакайте да заври. Намалете силата на огъня до минимум и захлупете. Варете 20 минути, докато оризът поеме течността, без да разбърквате. Дръпнете от огъня и оставете ориза да почине 20 минути. Преди да сервирате ориза, с помощта на вилица го разрохкайте.

3. За доматения сос смелете в блендер всички съставки до гладкост. Пресипете сместа в тиган и след като заври, гответе 20 минути на слаб огън. Овкусете със сол и черен пипер и дръпнете от огъня.

4. Направете разрез от едната страна на сухите чушки анчо и изтръскайте семките им. Пуснете чушките в гореща вода и ги оставете за 4-10 минути в нея.

5. За пълнежа загрейте зехтина в тиган, сотирайте нарязаните на кубчета тиквички, нарязания на полумесеци лук и нарязаните на ивички люти чушки халапеньо. Гответе около 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Добавете кубчетата сварени картофи, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и намачкайте зеленчуците на едро.

6. Напълнете сухите чушки и ги затворете плътно, ако е необходимо затворете ги с помощта на клечки за зъби.

7. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците до пухкав сняг. Добавете жълтъците един по един и разбъркайте.

8. Сипете 3-4 пръста олио в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Оваляйте всяка пълнена чушка в брашно, а след това в яйчената смес. Пържете от двете страни, до златисто.

9. На дъното на чиния сипете доматен сос. Върху него поставете панирана пълнена люта чушка. Поръсете с нарязан магданоз. Гарнирайте с ориз с домати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти