кренвирши - 8 бр
кашкавал - 150 гр
шунка може и шпеков салам - 100 гр
горчица - 1 ч.л.
майонеза - 1 супeна лъжица
магданоз - 5 стръка
Макар в последните години те да отнасят много критики заради това, че в тях има всичко друго, но не и месо, сме длъжни да бъдем обективни. И да ги реабилитираме по възможност. Защото отговорността и съответно вината за суровините, които се влагат при производството им, е на производителите, а не на кренвиршите. Те официално са колбас, който се прави от смляно телешко и свинско месо и подправки. Все пак в Германия и Австрия около вурстове се заформя цяла култура на сервиране и консумация.
Намерите ли „истински“, най-вероятно в кварталната месарница, няма причина да не разнообразявате от време на време менюто си с тях, предлагат от Mate Kitchen.
Ние решихме да поразчупим рецептата, като сложим нещо пикантно за вкус и магданоз за свежест. Към кашкавала добавихме и шунка, за да бъде по-питателно ястието. Получи се приятно ястие, което се приготвя бързо и не отнема никакви усилия.
Следващия път, когато се наложи спешна спасителна операция с кодово име „Вечеря“, имате лесно решение подръка благодарение на Mate Kitchen. Докато вашите пълнени кренвирши се пекат във фурната, можете да им спретнете бърза салата за гарнитура.
Начин на приготвяне:
1. Настържете кашкавала на едро и го смесете в купа с горчицата, майонезата, ситно нарязаната шунка и накълцания магданоз. Разбъркайте добре.
2. Разрежете кренвиршите по дължина и ги напълнете с приготвената смес.
3. Подредете ги в плитка тава и ги запечете на 250 градуса за 10-15 минути.
4. Сервирайте топлите пълнени кренвирши с гарнитура по желание.
Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.