Пълнени канелони с кайма

Апетитен вкус от Италия

0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

400 г канелони

4 с.л. зехтин екстраа върджин

1 глава лук

1 морков

1 стрък селъри

1/2 връзка мащерка

3 дафинови листа

300 г свинска кайма

300 г телешка кайма

125 мл червено вино

400 г сирене Скаморца

3 яйца

200 г сирене Пармезан

 

За доматения сос:

1 глава лук

2 консерви х 400 г белени домати

1/2 връзка босилек

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За доматения сос нарежете лука на ситно и го запържете в тиган с 1 с.л. зехтин, до омекване. Добавете доматите от консерва, накъсайте листата босилек. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Гответе 20 минути на умерен огън.

2. За пълнежа загрейте 3 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете нарязаните на ситно лук, морков и селъри. Добавете дафиновите листа и стръковете мащерка.  Овкусете със сол и черен пипер. Гответе 6-8 минути, като разбърквате от време на време.

3. Добавете двата вида кайма и с помощта на дървена шпатула я запържете докато промени цвета си на златистокафяво, като я разделяте колкото се може по-на дребно. Щом каймата се запържи добре, добавете червеното вино. Гответе докато то се изпари. Дръпнете от котлона, отстранете стръковете мащерка и дафиновите листа и оставете да изстине.

4. Към сместа с каймата добавете яйцата, настърганото сирене Скаморца и 2/3 от фино настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Напълнете канелоните със сместа с помощта на малка лъжичка.

5. На дъното на дълбока тава изсипете половината доматен сос и го разстелете равномерно. Подредете пълнените канелони. Върху тях изсипете останалия доматен сос. Поръсете с останалия пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти