Трудно се намира нещо по-просто и по-вкусно от пълнени чушки с яйца и сирене. Но ето че се появи тази рецепта и изборът стана много по-сложен.
Необходими продукти за 4-6 порции:
8 чушки – зелени и червени
3 яйца
200 г сирене, натрошено
100 г топено сирене, нарязано на кубчета
100 г кашкавал, настърган
1 ч. л. прясна мащерка, по желание
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
1.Чушките се почистват от семките и дръжките.
2.Яйцата се разбъркват със сирената, кашкавала и мащерката.
Чушките се напълват с лъжичка чушките, слагат се в тавичка, намазват се със зехтин и се пекат 30 мин. на 200° С, докато се зачервят.
Още рецепти и новини с чушки:
Всеобщи любимци – чушките
Маски за лице с... чушки
Панирани печени чушки с топено сирене