Пълнени чушки с ориз и песто на фурна

Да си оближеш пръстите

пълнени чушки песто ориз
Снимка: iStock
1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

Ето едно ястие, което е чудесно сливане на две от най-добрите кухни в Европа - италианската и българската, и със сигурност ще се хареса на повечето от вас, особено на вегетарианците, които често копнеят за по-разнообразни вкусове.

Необходими продукти за 4 порции:

4 червени чушки – камби
1 ч. ч. ориз
2 с. л. зехтин
1 морков, нарязан на кубчета
2 с. л. целина, нарязана на малки кубчета
1 глава лук, нарязан на ситно
50 мл бяло вино
330 мл гореща вода
2 с. л. копър, ситно нарязан
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
100 г моцарела или кашкавал
сол и пипер на вкус

За соса:

1 връзка босилек
100 г орехи
100 мл зехтин
1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:
Чушките се срязват надлъжно на половини, като се запазват дръжките. Семките и жилките внимателно се отстраняват. Намазват се от всички страни със зехтин, леко се посоляват и се запичат за 10 мин. във фурна, загрята на 220˚ С.

Зехтинът се загрява и в него се слагат лукът, целината и морковът. Разбъркват се на умерен огън 5-6 мин. Добавя се оризът, разбърква се и се налива виното. Бърка се, докато виното се абсорбира. Налива се водата, посолява се на вкус и се разбърква с магданоза и копъра. Затваря се с капак и се оставя на много тих огън 10 мин. Без да се отваря, се дръпва от огъня и се оставя още 15 мин. Разрохква се.
За соса всички продукти се пасират заедно.
Чушките се напълват с ориза, отгоре се заливат с лъжица от соса и се покриват с резен моцарела. Запичат се 20 мин. на 200˚ С.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти