8 зелени чушки
400 г саламурено краве сирене
200 г извара
200 г пушен бекон
100 г сланина
2 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1 домат
1 зелена люта чушка
1/2 ч.л. самардала
Начин на приготвяне:
1. Отрежете капачетата на чушките и ги почистетe от семките.
2. Нарежете на дребни кубчета бекона и сланината. Сложете ги в студен тиган, включете котлона и оставете да се запържат.
3. Нарежете на ситно пресния лук и магданоза и ги прехвърлете в купа.
4. Добавете изварата, натрошеното сирене, бекона и сланината, заедно с мазнината от съда.
5. Овкусете със самардалата и добавете нарязания на кубчета домат и нарязаната на ситно люта чушка.
6. Напълнете чушките със сместа и сложете капачетата. Изпечете ги в силно загрята фурна – 200 градуса, за около 30 минути.