Пълнени чушки

С царевична паеля

Пълнени чушки
Снимка: iStock/Getty Images
3 от общо 2 гласа
Необходими продукти

8 червени чушки

зехтин

2 скилидки чесън

1 глава лук

1 стрък селъри

щипка едър лют червен пипер

щипка сол

щипка шафран

1 кочан царевица

1/2 ч.ч. ориз

1 литър вода

150 г твърдо козе сирене

шепа зелени маслини без костилки

Начин на приготвяне:

Запечете дълги червени чушки леко на грил или във фурната.

За пълнежа обелете и нарежете на ситно чесъна и лука. Обелете и нарежете селърито на парченца. Сипете 2-3 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука, чесъна и селърито  с щипка сол, до омекване.

Добавете лютия червен пипер и шафрана и разбъркайте. Изрежете зърната на царевицата и ги добавете заедно с ориза. Разбъркайте добре и залейте с водата. захлупете съда и варете на слаб огън, до пълното абсорбиране на водата.

Пресипете пълнежа в купа и го оставете да изстине. Добавете нарязаното на малки кубчета козе сирене и разбъркайте.

Напълнете чушките като направите отвор отстрани. Подредете чушките в тавичка, с отвора надолу. Поръсете със сол, малко зехтин и нарязани зелени маслини. Печете чушките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Прочетете още:

Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти