Пуешко с елда и задушени зеленчуци

Пуешко с елда и задушени зеленчуци

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • пуешко месо - 350 гр - 3.50 лв
  • чушки - 2 бр - 7.38 лв
  • моркови - 1 бр - 1.59 лв
  • лук - 1/2 глава - 0.06 лв
  • елда - 2 шепи - 0.90 лв
  • олио или кокосово масло - 3-4 с.л. - 0.13 лв
  • магданоз - 3-4 стръка - 0.39 лв
  • копър - 1-2 стръка - 0.26 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Нашият консултант по здравословно хранене Кирил Танев приготви специално за вас това пуешко с елда и задушени зеленчуци. С тази рецепта за пореден път се убедихме, че да се спазва хранителен режим, изобщо не означава да се ядат буламачи, казват от Mate Kitchen.И да, няма да се уморим да повтаряме, че не е нужно да сте на режим, за да си приготвите това ястие. Да не говорим, че пуешкото, елдата и зеленчуците са продукти, които се препоръчват и при храненето на децата. Така вкусното пуешко с елда се оказва наистина мултифункционално ястие.

И още нещо ни харесва в тази рецепта – приготвя се бързо и лесно. Това означава, че можете да си го направите дори и да сте дебютант в кухнята.

Защо елда? Защото е безценен източник на витамини и минерали и особено подходяща за хората, които спортуват активно и се стремят да поддържат добра форма. Наричат я „зрънце за милиони“, защото е богата на протеини и витамини А, В, Е и РР. В нея има и желязо, калций, йод, фосфор, цинк, магнезий. За финал, не съдържа глутен. Хубавото е, че търпи различна кулинарна обработка. Може да се ползва не само за основни ястия, но и да се добавя в супи, салати, да се превръща във вкусни десерти. Вече сме ви показвали как да си направите протеинова палачинка с елда. Възползвайте се от нейните качества!

Приятно готвене от Mate Kitchen!

  1.  Сварете елдата според посоченото на опаковката описание и я оставете да се отцеди.
  2.  През това време нарежете чушките и лука на ивици, а моркова на кръгчета. Нарежете пуешкото месо на хапки.
  3.  Загрейте олиото и задушете в него месото. След като си промени цвета, добавете в тигана и зеленчуците и продължете да задушавате до готовност. От време на време разбърквайте.
  4.  След като месото и зеленчуците са готови, прибавете към тях отцедената елда и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете да се готвят заедно за няколко минути.
  5.  Накрая подправете с нарязан копър и магданоз, разбъркайте и поднесете.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти