В компанията на портокала и червените боровинки цвеклото и зелето придобиват празнично настроение и изискан вкус. Май всеки има нужда от свежа компания, за да се покаже в най-добрата си светлина.
Необходими продукти за 4 порции
2 г лави червено цвекло
½ ч. ч. червени боровинки
1 портокал
400 г червено зеле, фино нарязано
2 с. л. мед
3 зърна карамфил
1 щипка канела
2 с. л. балсамов оцет
3 с. л. олио
стръкчета магданоз за гарниране
сол и пипер на вкус
Необходими продукти:
Главите цвекло се измиват, увиват се в алуминиево фолио и се изпичат на 200° С за 40 мин. Обелват се и се нарязват на тънки резени.
Половината боровинки се пасират със 150 мл вода, а другата половина се оставят цели.
Настъргва се фино 1 ч. л. от кората на портокала, а сокът му се изстисква.
В загрятото олио се слага зелето и се разбърква на умерен огън 4-5 мин. Добавя се пюрето от боровинки. Слагат се медът, сол и пипер на вкус. Зелето се вари, докато течността почти се изпари. Добавят се цвеклото, сокът от портокал, карамфилът, канелата и оцетът. Подправя се на вкус със сол и мед. Разбърква се още 5-6 мин. Накрая се добавят целите боровинки. Гарнира се с клонки магданоз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Богата салата с червен боб, царевица и риба тон